КНП "Центр комунікації"
Головна Новини У Vcentri HUB: Шевченківський відбувся круглий стіл «Посилення захисту населення Києва від впливу вторинних тютюнових викидів та електронних пристроїв для куріння»

У Vcentri HUB: Шевченківський відбувся круглий стіл «Посилення захисту населення Києва від впливу вторинних тютюнових викидів та електронних пристроїв для куріння»

26/06/2023У Vcentri HUB: Шевченківський відбувся круглий стіл «Посилення захисту населення Києва від впливу вторинних тютюнових викидів та електронних пристроїв для куріння» 23 червня у приміщенні Vcentri HUB: Шевченківський відбувся круглий стіл «Посилення захисту населення Києва від впливу вторинних тютюнових викидів та електронних пристроїв для куріння», який ініціювала всеукраїнська кампанія «Молодь вільна від куріння» у партнерстві з ГО «Центр громадянського представництва “Життя».

Під час круглого столу були презентовані результати всеукраїнського громадського моніторингу дотримання заборони куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства, проведеного у Києві, Львові, Тернополі, Дніпрі, Одесі.

Волонтери провели моніторинг 320 закладів ресторанного господарства, зокрема 120 закладів у Києві. Зокрема у Києві 80% закладів дотримуються заборони на куріння тютюнових виробів, кальянів та електронних пристроїв для куріння всередині приміщень. 

За куріння у заборонених законом місцях чинне законодавство передбачає штраф від 1000 до 10 тисяч гривень для закладів ресторанного господарства. З 11 липня 2023 року такий штраф становитиме 3000 гривень за перше порушення та 15000 гривень за кожне наступне впродовж року. Для курців-порушників санкція складає від 51 до 340 грн

Учасники події узгодили кроки для активізації  співпраці у сфері інформування населення Києва щодо вимог антитютюнового законодавства, зокрема - розміщення інформаційних повідомлень про заборону куріння на зупинках громадського транспорту та просвітницької роботи із юридичними особами для розміщення ними повідомлень у своїх підприємствах та закладах.

Участь у круглому столі взяли представники нашої команди — начальник управління інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій КМДА Леся Глобенко та в.о. директора Центру комунікації — Анна Куницька.

Спільні зусилля фахівців Департаментів КМДА, Держпродспоживслужби у м. Києві, Національної поліції, ЦКПХ м. Києва та громадськості допоможуть захистити здоровʼя киян, а особливо дітей та молоді від шкоди тютюнового диму та викидів електронних пристроїв для куріння, адже турбота про здоров'я людей - це внесок у перемогу України.