КНП "Центр комунікації"
Головна Новини У Vcentri Hub: Шевченківський медіаексперт Ігор Розкладай розповів про новий Закон «Про медіа»

У Vcentri Hub: Шевченківський медіаексперт Ігор Розкладай розповів про новий Закон «Про медіа»

31/03/2023У Vcentri Hub: Шевченківський медіаексперт Ігор Розкладай розповів про новий Закон «Про медіа»У Vcentri Hub: Шевченківський медіаексперт Ігор Розкладай ознайомив представників Департаменту суспільних комунікацій КМДА, журналістів ТРК Київ і працівників КП Київінформ з новим Законом «Про медіа»

Нововведення відчиняє двері для подальшої європейської інтеграції, адже його схвалення вимагалося в межах переговорів про вступ нашої країни в ЄС. 

Український медіапростір довгий час існував за застарілими правилами, наприклад, коли онлайн-видання не вважали основним джерелом інформації. 

☝️Відтепер Нацрада з питань телебачення і радіомовлення матиме можливість блокувати анонімні ЗМІ в інтеренті, які розповсюджують мову ворожнечі, або ворожу пропаганду.

Крім того, новий Закон обмежує діяльність ЗМІ власникам яких є громадяни країни-агресорки, а також запобігатиме монополізації медіа.

Що не менш важливо, тепер державної мови на телебаченні стане більше. Її мінімальна частка зросте з 75% до 90%. 

Ігор Розкладай зазначив, що окремі нововведення Закону, з огляду на складність процесу, набиратимуть чинності не одразу, однак – це вагомий крок у захисті україномовного інформаційного простору 

t.me/VCENTRI
#Київ_незламний