КНП "Центр комунікації"
Головна Новини Днями у Vcentri Hub: Голосіїв відбувся Воркшоп з написання проєктів за методологією «Дизайн мислення»

Днями у Vcentri Hub: Голосіїв відбувся Воркшоп з написання проєктів за методологією «Дизайн мислення»

25/01/2024Днями у Vcentri Hub: Голосіїв відбувся Воркшоп з написання проєктів за методологією «Дизайн мислення»Днями у Vcentri Hub: Голосіїв відбувся Воркшоп з написання проєктів за методологією «Дизайн мислення»

Команда програми Єднання заради дії 22-23 січня 2024 року провела дводенний воркшоп з написання проєктів. Навчання об'єднало місцевих мешканців та ВПО навколо процесу створення інноваційних рішень, орієнтованих на потреби мешканців громади, а також тих, хто знайшов для себе прихисток та безпеку у київській громаді.

За допомогою різноманітних практичних та творчих завдань 20 учасників та учасниць  пройшли повний цикл від виявлення потреб, генерації ідей, пошуку нестандартних рішень до створення проєктів орієнтованих на соціальну згуртованість.   

Перший день воркшопу був присвячений знайомству з методологією «Дизайн мислення», розумінню як помічати людські потреби та за допомогою  дизайнерських практик розробляти нові рішення. Отриманні знання та інструменти одразу використовувалися на практиці, команди поступового генерували ідеї для суспільно корисних та важливих проєктів для своєї громади.

За результатами воркшопу учасники та учасниці розробили 4 проєкти, які зможуть подати на грантовий конкурс для отримання фінансування  від програми «Єднання заради дії».  
 
Програма «Єднання заради дії» має на меті допомогти внутрішньо переміщеним особам в Україні навчитися навичкам вирішення конфліктів та адвокації, задля зменшення їх вразливості та підвищення згуртованості громад. 
Реалізується Радою наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) разом з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Державного департаменту США.

t.me/VCENTRI