КНП "Центр комунікації"
Головна Новини Підписання меморандуму про співпрацю з Українським товариством глухих

Підписання меморандуму про співпрацю з Українським товариством глухих

02/06/2021Підписання меморандуму про співпрацю з Українським товариством глухихІнструменти громадської участі - це методи покликані максимально залучати мешканців до процесів управління містом.
Для цього вони повинні бути доступними. Саме тому, ми прагнемо максимально розширювати можливості для включення всіх громадян.

Сьогодні ми підписали меморандум з Українським товариством глухих. Це всеукраїнська громадська організація людей з вадами слуху і вона була заснована ще в 1933 році. Базою для офіційного створення організації стали самостійні осередки нечуючих людей, які у 1920-х роках виникли у великих містах України, зокрема й у Києві. До складу УТОГ входять 22 обласні, а також 63 територіальні організації УТОГ, що загалом об’єднують майже 39.752 членів з порушеннями слуху. 

Для нас співпраця з такою організацією є надзвичайно важливою. Адже вона дозволить зробити наші практики більш інклюзивними. В нас вже є дуже багато ідей для подальшої співпраці, наприклад:
1. Підтримка на форумах розвитку громадянського суспільства: проведення майстер-класів з сурдоперекладу.
2. Запровадження та проведення тренінгів для людей з порушеннями слуху по інструментах участі, комп'ютерній грамотності, сплаті комунальних послуг через інтернет, протидії шахрайству та ін. на базі нашого VcentriHub.
3. Сурдопереклад навчальних відео на youtube каналі Vcentri комунікації.
4. Двостороння підтримка у проведенні заходів націлених на розвиток громадянського суспільства.

Але це - однозначно лише початок.
Чекайте на анонси вже найближчим часом. Працюємо далі!